söndag 11 april 2010

Finalvecka!!

Long time no see! :)

Här har det verkligen varit fullt upp sista veckorna med hundkörning, hundaktiviteter, främmande, påsk, ändå mer hundaktiviteter och bara njuta av den underbara tiden med sol i kombination med snölandskap! Detta är vad jag längat till hela vintern, och nu är det bara att NJUTA I FULLA MUGGAR! Och det har jag verkligen sett till att göra!

Började måndagen med en tur med släde, se bild tidigare inlägg. Efter slädturen en skidtur i underbar solnedgång på sjöarna bara Luna och jag. Det var bara en sååå fin kväll!!! Sen har det rullat på..
Luna och jag på underbar kvällstur
 Har haft främmande av bland annat Hanna med Trax's syster Wilda, vi var ut och åkte skidor efter vasaspåret i tisdags, hon med syskonen framför och jag med Zipp framför. Det gick galet fort för den som åkte sist, och lagom trassligt för den som åkte först, men vi hade trevligt och sen en trevlig fikastund oxo! Tack för besöket! Så kul med sällskap ut! :) Och att få träffa Wilda-busan!! Det är alltid så kul att få se bebisarna bli stora! Tänk att man är så fäst vid dom där busarna, oavsett hur gamla dom är!

Hanna med Trax och Wilda

På onsdagen fick det bli en Powerwalk med Famous-Heaven till Evertsberg och tillbaka. Fredagen började med en långpromenad bara jag och Cd. Släppte honom lös för en gångs skull, och det var omtyckt kan jag säga! ;)
Cd poserar lite i solen.
Tryck på bilden för o få den stor, så ser du Cd komma springande. Detta på myren precis bakom mitt hus/hundgårdarna.
Mattes allra älskade vovve, vän o kamrat!! Han är inne på sitt tionde år nu, varav jag haft honom i  mitt liv 8 av dessa. Fattar inte att det går så snabbt!!

Senare dök Lisa upp med sin vorsteh, och efter lite fix med hennes hemsida http://www.hagagarden.se/ som vill strula lite då och då, så tog vi på oss skidorna med hundar framför (jag hade Luna och hon sin lilla Kapris som är en liten sötis) och begav oss ut på vasaspåret. Ännu så länge går det att starta från gården hos mig, men det sjunger på sista versen nu. Vi åkte norrut, och då åker man över isen en bit, det var inte någon jättenajs upplevelse då solen tagit hårt på den, men det gick bra. Men det var sista gången norrut, för nu går det snabbt med värmen som är på dagarna. Vi körde en bit och vände sedan tillbaka, det var tunga spår, plus att vi fick sådant där svart tjär-likt under skidorna och på hundarnas tassar. (spåret går precis bredvid vägen en bit, och solen har gjort så att snön sjunker undan och detta lager svarta blir uppepå, tror det är en blandning av väg-grus och gummi från vinterdäck eller något). Inte något glid alls på väg tillbaka alltså! Men fint väder och en bra tur på ca fem km.

Lördagen var det dags för lite släde då det var en kall natt så spåren höll sig någotsånär, så det blev fyra ner mot Evertsberg vidare mot Dysberg och tillbaka. Träffade på två trevliga människor, så det blev att stå och prata ett tag innan jag vände hundarna. Det blev lite tillits-träning, då det på ett ställe var en "rist-liknande" broövergång, och det är SÅ obehagligt när det är såna stora glipor mellan brädorna tycker hundarna. Men det gick finfint, jag behövde bara mana på så gick dom över. Stannade och ankrade på väg hem, skalade en apelsin och satt i släden och njöt en stund. Men en väldigt blåsig dag, så det blev snart för kallt att sitta stilla. Famous och Cd som inte var med, fick sig en långpromenad senare på dagen i stället.

Fyra av mina älskade vänner, på skoterleden mellan Dysberg-Evertsberg.

Famous o Cd på promenad, vägen innanför mig

Och idag finalen. Efter många funderingar över vilka hundar som skulle få bli med valde jag då att ta med Luna och Heaven. På med selar, in med hundar och skidor (som jag först fick göra rent noga från det där svarta kladdet), ryggan, skidpjäxor o lite annat i bilen (som inte är att lita på, men behagade funka hela vägen idag) o i väg. Solen vräkte ner från en klarblå himmel och vi var på väg! En halvtimme senare på parkeringen vid restaurang Apetito söder om Högfjällshotellet stod jag så och fixade rygga, hundar och skidor. Varmt som attan, och efter några hundra meter blev det till att stanna o av med fleecevästen. På väg upp i mjuka spår och lagom sega uppförsbackar möttes vi av glada människor, och en hel del blev det att prata med om hundarna på ett eller annat sätt. Halvvägs upp insåg jag att jag hade glömt vattnet i bilen. Typiskt! Men vi segade oss vidare upp, upp, upp. VARMT!! Ser sen till höger att något rör sig - ja , då där uppe långt uppe på fjällkanten, är det två skid-tokar på längdskidor som skejtar RÄTT UPP ! Måste varit elit-åkare eller i närheten av det , för det var mycket brant just där!

På väg upp mot Storfjällsgraven
Efter många om och men, hade vi segat oss upp, och så fort Luna fick nos på att det luktade fika så blev det lite mera draghjälp (tjejerna har full vinterpäls, så dom blev rätt varma) och jag åkte "lift" sista biten till Storfjällsgraven. Där var det massor med folk som njöt i solen och Lisa hade fullt upp i luckan. Jag smet emellan och tiggde en plastburk vatten till hundarna som sedan blev fotade av en hel del folk, som både undrade vad det var för ras och bara allmänt tyckte dom var fina. Någon gav dom en liten bullkant, och tjejerna hade tur, för det fanns gammal korv att få också! När det lugnat sig lite på turistfronten, kunde dom äntligen koppla av och vila lite. Matte käkade en våffla och njöt i solen, pratade med Lisa mellan varven hon jobbade och slet (det var verkligen rusch idag, då fjället var på sin bästa sida).

Luna och Heaven kollar in någon av gästernas fika. Dom charmade en hel del besökare.. ;) Ett tag kändes det nästan som "valptricket"... ;)

Mina pjäxor på tork i solen, och skymten av mig själv som  njuter av solen..
Efter stängning vid 16 satte jag på mig skidorna igen, och skidade bortåt igen. Tyckte det var segt uppåt,men UJ vilken lutning det plötsligt var NEDFÖR!! Ramlade, slängde mig och försökte bromsa utan resultat  på väg ner. Vid ett ställe sprang tjejerna på vänster sida om kryss-stolpen och jag åkte höger.. PANG så låg jag i snön för femtielfte gången! Spårigt, mjöligt och med särskilt Luna som lärt sig att man måste springa MAXFART nedför (och Heaven som hakar på det mamma gör) , annars kör matte på mig, så gick det som det gick. Lisa som kom efter på skoter skrattade gott åt alla hål överallt ;) Så jag hann tyvärr inte njuta av den annars så vackra utsikten på väg ner. Tog ett kort innan nedfarten, men det var allt. :D

En utsikt jag aldrig ser mig mätt på.. - öh, alltså INTE hundrumporna!!  ;)
Avslutade dagen med att kolla in på Stadium Outlet, men hittade inget annat än ett par solglasögon - dock välbehövda sådana! Kollade även in i Transtrand på outleten där, men inte något passande där heller. Men kul att kika lite i sällskap. Sade sedan tack o hej till Lisa innan hemfärd. Klockan var nu sen eftermiddag /tidig kväll och nöjd med både dag och vecka kan jag njuta av att jag trots en stenhård, jobbig vinter, bor superbra! Nu väntar nya visioner, nya upplevelser och nya bekantskaper! :) Hoppas hinna njuta mer av snön den kommande veckan, men vi får se, det beror på hur kylan på nätterna vill bevara snön eller ej.

Har du orkat läsa så här långt får du allt lägga en kommentar oxo! ;)

Ha en go vecka nu! De tänker jag ha!!
:)
Nöjda tjejer efter en härlig superdupertoppendag på fjället! :D

7 kommentarer:

  1. KUL med ett inlägg efter lång tid :-) Du verkar haft en toppendag ! Kul att komma ut så mkt. Vi har varit ute hela dagen, gått i skogen.

    18 dagar tills Tyler kommer nu. Tiden går fort.
    Ringer dig imorrn :-)

    *kram*

    SvaraRadera
  2. Läste alltihop, så klart! Det låter som du och voffera har en toppentid, vad fina bilder med snö och sol. Här är det full vår och barmarkskörning som gäller. Nästa år måste vi ses till våren istället för mitt i smällkalla vintern, visst?

    SvaraRadera
  3. Vilken fin snöig vår du har, här är det bara barmark som gäller.

    SvaraRadera
  4. Ok, jag erkänner att jag orkade läsa hela, men det är bara för att jag själv skriver långt :p


    Så härligt !!!....att läsa om era turer tillsammans....ja även vurporna *S* ;)

    Me, avis på snön ! Vi har nästan bara barmark nu i skogen :( Fast våren är så välkommen ändå. Ombyte förnöjer heter det ju =D

    SvaraRadera
  5. Fullt ös!:)) Kul att du kommit igång med bloggen igen. Var ett tag sedan!

    Den där tjäran i hundtassarna känner jag igen från västkusten. Ett elände.

    Här blommar tussilagon vid sidan om sista snödrivorna.

    //Marita

    SvaraRadera
  6. Jag läste allt och följer order om att skriva kommentar! =)) Jättefina bilder!! Hit kommer jag igen!

    SvaraRadera
  7. Hej igen! Jo snö har vi kvar men inte mycket nu längre efter flera dagar med sol och vind! =( Men men en ny vinter kommer ju snart! =) La till dig på min sida, hoppas det var ok?

    Ha det bäst!

    SvaraRadera