måndag 6 september 2010

Besök hos Trollen

Måste bara komplettera lite från fredagens korta mobila inlägg.. :)

Vi packade alla fem hundar i bilen för att åka mot Hundfjället. I bilen såg det ut ungefär så här:


Cd-Luna bak, Zipp-Heaven i dubbelburen, Trax i buren närmast kameran
Det blev en eftermiddagstur, när vi kom fram till Hundfjället så regnade det så vi avvaktade en stund. Sen blev det uppehåll och när vi började knata uppåt så höll sig regnet undan - alldeles precis lagomt till vi var tillbaka vid bilen igen.


Luna, Cd och Zipp med mig, bakom skymtar Heaven och Trax som visar vad dom tycker om kameran ;)

Vi gick "turistrundan" i stort sett. Det vill säga - rätt upp efter den grusade vägen i backen, men rakt framåt o vidare upp i stället för höger mot Trollskogen. Runt ravinen och "offpist" nerför röda backen i ravinen mot Trollskogen. Trollskogen är ett ställe som kommit till under årens lopp, där det finns massa fina träfigurer som pratar och några små spännande hus att gå in i för barn - lika spännande för hundarna kan jag säga! :)


Tryck upp bilden på storformat, o se Heavens överlyckliga min! :)

När jag som liten åkte slalom i Hundfjället (jag var nog runt fem, sex år) så var Ravinen bara ett offpistområde utan backar eller byggen. Full fart genom skogen med alla hopp som fanns åkte jag. Det var jätteskoj och lite "förbjudet" att åka där, men kul var det! :D Nu ser det helt annorlunda ut där med en skapad väg och alla träfigurer och allt.

Kanske ingen "Fjällvandringstur" i den bemärkelsen, men det blev en fin dag med nöjda hundar. Zipp var ju för rolig: när han väl förstod att det var massa figurer överallt och att det lät, så gick han verkligen sträckt och nyfiken, drog framåt och visade verkligen så TYDLIGT vad skoj och spännande han tyckte detta var! :) Det fanns en varg-figur i början som dessutom ylade emellanåt, så här såg det ut när hundarna upptäckte honom:


Vad är det som låter?..

Vargen snarkar o börjar låta lite svagt.. Nyfikna spetsar vi öronen och tittar närmare..

Vargen börjar yla - Heaven tvärvänder.. ;)

Vi gick även in  i några mystiska hål, där det fanns spännande saker:

Alla fem på väg in..
Luna kollar in va som finns bakom rutan där något pratar..
Björnidet. Mer att titta på och undersöka.. :)

På väg neråt på fint anlagd grusväg..
Efter en lagom eftermiddag avslutade vi med käk i byn innan vi for hemåt igen. Så skönt att ha så nära så man bara kan åka upp för någon timmes aktivitet. :)

Just ja! Kanske en bild på valparna vill ses? Kommer en här, strax även nytt album för "vecka 2" på galleriet på hemsidan. Några valpar finns fortfarande att tinga, så är du intresserad är det bara att höra av sig!

2 kommentarer:

  1. Vilken mysig tur, vilka kanonbra prova-på-saker för hundarna!
    Nej, tyvärr ingen björnrunda för oss i år.
    Ja, jag är (nästan!) säker på att det är en AM i reklamen. Ser för rund ut för att vara sibbe, tycker jag. Men vad vet man? Vet sibbar som ser ut som AM och tvärtom med.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig utflykt, både för människor och hundar. :-)

    SvaraRadera