lördag 20 februari 2010

Nornäs


Är platsen för äventyr idag:) kört 15km på mycket mycket fina spår!hörde att någon klagat över dom,men det var hårt o fint.visst lite cm snö uppepå,men vi har väl polarhundar:) superfint,verkligen! Mina latmaskar tog några km på sig innan det blev fint flyt i travet. Luna bromsade de andra när de ville gå upp i galopp tyvärr,så snart blir hon i wheel om hon fortsätter så där. Däremot verkar famous hittat glädjen igen,ser lovande ut!:) Nu fixa med hundar som ska få mat o få komma ur boxar ett tag:) haft en superfin tur i minus 17,snö o blåst,men vilken njutning ändå!:)förutom att jag har fel skor efter någon fått mina på grönlandshundträffen..saknar mina skor! Men som sagt,fina spår.fin tur o skönt att bara vara!:) ida körde 2bakom såg dom ibland. Så mkt roligare när man är fler!:)

3 kommentarer:

  1. Sådär gör Chicka med! Men andra gånger älskar hon det å går på värre än racerKenai! Vad beror det på? Bara ingen lust idag eller? Går inte peppa heller, bara gilla att nej, Chicka är inte sugen idag..eller hur gör du?

    SvaraRadera
  2. Luna går sämre på korta sträckor, hon behöver ofta några kilometer på sig att bli "varm", men sen har mina övriga malamuter en mycket lättare kroppsform än vad hon har, så dom har lättare att gå upp i fart än henne. Men märker även att när jag har lite för högt hull på henne, blir hon inte lika "fartig". Däremot högt jämnt trav (som ju ÄR malamutens gång), det håller hon bra. Kör med en stång som inte är optimerad för sexspann heller, så ajg har lite sånt fix som skall göras. Så många olika orsaker. :) Men i sin fart som passar henne (dvs trav) jobbar hon på bra. :) Finns en del "trix" att ta till om man inte tycker att dom DRAR alls.. kan ta det på mail, så maila mej isf :) /Ulrica

    SvaraRadera
  3. Ja, men det är precis som med Chicka. Som att hon har en uppvärmingssträcka och sen bara tuffar hon på i jämnt fint tempo, så ju längre man kör med henne desto bättre fungerar hon. Å på längre turer är det kanon för då lär hon Kenai hålla igen lite inte ta ut sig totalt i början..
    Men sen kan hon ha nån kort tur ibland också då hon kör järnet och bara sprudlar av draglusta.. Dom verkar himla lika i sättet systrarna! ;-)

    SvaraRadera