lördag 30 oktober 2010

Älskade Heaven

Lilla Busmajan har varit utlånad idag. Dom började med att gå o fixa lite frukostkorv (läs - helt paket), sen till skogs på promenad. När sista korven av hela paketet var uppslukad (max 1 sek per HEL KORV enligt uppgift) så hade hon kikat under lugg o sen dragit full speed... Oron blev stor, men väl hemma på deras gård står där Heaven och väntar. Hon hade inte rymt, hon hade bara sprungit i förväg! ;)

Å det bästa av allt som jag som matte fick höra var att dom hade mött tre olika hundar, varav en liten "bjäffis" som gått på bakbenen o skällt, men Heaven hade bara tittat lite, skakat på axlarna o gått vidare på sitt håll. Det är sånt där jag så sällan själv får chansen att prova - jag går ju oftast med flera eller kör spannet, men även om man hela tiden jobbar på att dom ska va ointresserade av andra, så VET man ju inte förrän man får prova ordentligt. Å det var ju rätt längesen jag provade det sist nu, skönt  att få bekräftat att det fortfarande är likadant! *stolt matte faktiskt*

Därhemma hade hon provat både soffa och golv, och fått en heeeeel del rökt skinka... En riktig Festardag för min älskade Heaven. O matte som försöker få ner henne i vikt inför nästa helgs utställning på malamutespecialen?? Just nu är hon bred som en högdräktig tik av alla älgben! Hon har nämligen gått med Zipp, så hon har plockat ihop benen, lagt sig i en rund boll bredvid och sovit där och vaktat - Zipp fick INTE komma i närheten... Snäll som han är så respekterade han väl det också.. Åtminstone för det mesta.

Hon är lite galen min Heaven, mat är en värre trigger än för mamma Luna, och kela gör man bäst genom att klänga klänga o PUUUUUSSSAS maximalt och så länge man får och kan! Men ändå är hon en underbar hund och KAN fina trevliga saker som att sitta i knät, visa "tass" när man ska få nåt gott och springa lös på gården och alltid komma när matte ropar - än så länge.. Mattes oborstade gofis helt enkelt ;)

Måste även tala om att vi nu har en liten hanvalp som letar hem, han kom tillbaka idag då det inte riktigt blev som det skulle i hans nya hem, så nu finns både en tik och en hane som letar nytt hem här. Känner du att du har ett hem som skulle passa för en liten aktiv, social och trevlig malamute, så hör av dig till mig!

Ska försöka fota nya bilder på busarna framöver, det är inte så himla lätt med valparna ;)



Heaven myser med Laila, tidigare i höst.


3 kommentarer:

  1. Lilla godingen. :-) Härligt med så lättsamma och okomplicerade hundar som utan problem följer med andra människor och tycker att det är roligt.

    SvaraRadera
  2. Låter som en toppendag för lilla matvraket Heaven :-). Hoppas det löser sig bra med småttingarna som är kvar. Ursöta är de!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset om var man kan hitta skotermatte-bit! Letar vidare. Tyvärr är det rätt ont om skotrar här nere på västra kanten men det löser sig :-).

    SvaraRadera