tisdag 27 juli 2010

Hundliv och hundprat

Har haft några härliga dagar igen.
Började med torsdag kväll - tempen sjönk snabbt till ca 11 grader, så jag tog två selar och tog Trax och Heaven på en cykeltur efter Vasaloppsleden mot byn o stora vägen tillbaka, en tur på ca 6-7 km. Heaven har som sina föräldrar ett helt otroligt travsteg! Hon bara flyter fram, och det känns som hon skulle kunna ligga där och flyta på hur länge som helst! Trax behöver bli lite mer tränad, hans kondis räcker inte riktigt hela vägen runt, utan linan slaknade lite på slutet - men så har han inte gått med en hel säsong i vinter heller, utan är ju självklart ung ännu. Dock är han mentalt "på" så det ska nog inte bli några problem i höst med hans träning - man startar ju inte med så pass många km utan det blir ju att starta med någon km bara, när det blir så dags.

Liten paus i skogen på Vasaloppsleden mot Evertsbergs by.

Sen kom då fredagen och med den även Laila och hennes malamutehane Gin. I början av besöket var han rätt upprörd över att se mina hundar passera hans bil och territorium, men han lärde sig snabbt att det inte var något att bli upprörd över ;) Hundgårdsliv fick han också prova på, och det fixade han galant ! Visst, lite prat blev det när han hörde matte men inte såg henne, men annars gick det finfint! Zipp såg honom från sin hundgård, och Zipp gick lite sakta fram och tillbaka, sa inget men hade svansen som en skorpions ungefär - så han sa en hel del trots allt.. ;) Men när jag sedan sa till honom att lägga sig, så gjorde han väl det.. :)

Fredagkvällen blev till natt och hundpratet fortsatte långt in på småtimmarna, men det var mycket trevligt så klart! Lördagen ägnades åt ännu mera prat, lite hundvård av Trax och sen packade vi lite grejjer på eftermiddagen och for en halvtimme västerut mot Sälen. Efter ett besök på Konsum för lite inhandling av diverse viktiga saker som baguetter, grillad kyckling, chokladbitar osv, begav vi oss mot Högfjällshotellets parkering där Kungsleden finns.


På väg ..

En mycket lätt vandring, de första 2,5 km är asfalterade och sen är det grusat efter det, totalt 4 km till en liten stuga vid en tjärn där vi pausade för vår goda matsäck vi hade med oss. Hundarna hoade och fick resterna när vi ätit klart.


Laila med Gin som bar bra tung packning :)


Vi gick iväg först på eftermiddagen, så vi fick perfekt temperatur med lätt molnighet och några hundmöten på vägen dit som gick mycket smidigt med helt tysta hundar utan några som helst problem. Bra träning för lilla Heaven som ju fortfarande är ung och inte varit med så länge. Luna är ju alltid så cool, nu helt vuxen med sina sex visa år på nacken. På vägen dit fick Luna bära den simpla klövjeväskan jag har, med kyckling, vatten, äpplen och lite annat smått och gott. På väg hem fick Heaven bära den, första gången för henne, men inga problem alls för det. Till hösten får det bli inköp av en lite bättre klövja, så man kan packa lite mer - denna är en sån jag köpte när jag hade min första samojed Zapp och bara ville ha en "ryggsäck" till honom. Nu börjar det ju bli lite mer behov av en klövja som man kan lasta lite mera i.


Framme för paus
Jag, Heaven och Luna

På väg tillbaka igen

Välkända vyer, men man njuter lika mycket ändå! :)

Fyrspannspositionering ... ;)

Vi var i alla fall ute närmare fyra timmar och fick en underbar eftermiddag/tidig kväll! Sen blev det hemfärd med trötta hundar, fix här hemma innan det åter blev massa hundprat - dock inte lika sen natt denna gången ;)

Söndagen blev en soft söndag, och när vi satt i köket o pratade kom plötsligt en bil på gården - med äkta "storfrämmande"! Jättekul att få besök av lite "husky-folk" långväga ifrån! Det blev kaffe, pizzabullar, in och ut med hundarna så att alla fick komma in en sväng o hälsa, och såklart - ändå mera hundprat! Tack för besöket - jättekul!! Båda besöken så klart!! Hoppas vi syns igen på Kick-Offen jag skall ha i år igen i höst!

Kick-Off ja. Datum för den är satt till 10-12 september, och är för alla som vill! Vi tältar, och det finns slogbod, fiskesjö och dass där vi kommer vara. En slinga på ca 11-12 km finns att köra, vill man köra kortare funkar ju det med, inte alls går oxo bra, och längre funkar oxo. Helt upp till var och en alltså! Blir lite skojiga aktiviteter oxo förstås! VÄLKOMNA! :)

Fler bilder från helgen kommer att komma upp på galleriet på hemsidan senare under veckan.

1 kommentar:

  1. Vilken härligt hundig helg du haft. :-)

    Jag kan inte komma på din kick off i år heller eftersom det är precis i valtider men jag hoppas ni får lika trevligt i år som ni verkade ha förra året. Jättekul att du ordnar med träffen, nästa år så kanske....

    SvaraRadera